Over de Pijl van Heerlerheide

Nadat in 1963, om precies te zijn op 15 juli 1963 (Historie) “De Pijl” voor de laatste keer werd verreden, stond “De Pijl” na bijna 50 jaar, op 9 juli 2012 weer opnieuw op de wielerkalender.

De Stichting “De Pijl van Heerlerheide” zorgde er samen met 35 vrijwilligers voor dat er ruim 54 renners aan de start stonden voor deze nieuwe eerste editie, die een erepodium kende om trots op te zijn (Historie)

De terugkeer van “De Pijl” op de wielerkalender leverde veel positieve reacties op van zowel de echte wielerliefhebbers als de bewoners van Heerlen-Noord en door heel Nederland, België en Duitsland. Overigens hebben in de afgelopen jaren renners uit diverse landen mee gedaan. Landen zoals Noorwegen, Denemarken, USA en Australië.

Het Stichtingsbestuur was en is zeer verheugd over de stroom aan positieve reacties en hoopt er de komende jaren voor zorg te kunnen dragen dat “De Pijl” wederom een begrip wordt, niet alleen in de Zuid-Limburgse wielerwereld maar ook ver daarbuiten. Een koers waarvan zowel de coureurs als de wielerliefhebbers graag deel uit willen maken.

De jaarlijkse organisatie van “De Pijl” kan natuurlijk niet zonder de ondersteuning van derden, die de wielersport in het algemeen en “De Pijl” in het bijzonder een warm hart toedragen. Bent u nog geen sponsor maar wilt u dat worden, neem dan gerust contact met ons op.

Verder treft u op onze website informatie aan over het Stichtingsbestuur en de contactgegevens, de koers, het parcours en de historie van “De Pijl”.

Heeft u na het bezoeken van onze website het “Pijlvirus” nog niet te pakken, dan zien wij u graag als onze gast bij de koers van Zondag 14 augustus 2022 komen, want “De Pijl” die moet je beleven.